Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Comunicate de presa

Workshop dedicat colaborarii in zona Euroatlantica a Marii Negre si a Marii Caspice, punctul de plecare pentru numeroase proiecte viitoare de inovare

Workshop dedicat colaborarii in zona Euroatlantica a Marii Negre si a Marii Caspice, punctul de plecare pentru numeroase proiecte viitoare de inovare

Peste 20 de propuneri de proiecte care vizeaza colaborarea in zona Euroatlantica, a Marii Negre si a Marii Caspice au fost generate si discutate in cadrul workshopului "21st Century Higher Education, Leadership, Innovation and Human Capital Development – Euro-Atlantic, Black Sea and Caspian Sea Area Studies". Evenimentul a avut loc la Bucuresti in perioada 8-10 iulie 2010 in cadrul proiectului Calitate si Leadership pentru Invatamantul Superior din Romania, derulat de Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior si a Cercetarii Stiintifice Universitare din Romania.

 

Participantii au fost rectori, decani, academicieni, studenti si specialisti in politici educationale din Italia, Franta, Romania, Republica Azerbaidjan, Republica Kazahstan si Republica Moldova care vor dezvolta colaborari interdisciplinare pe domenii precum “long life learning”, “e-learning 2.0”, “health&life science”, “ITC technology for primary care”. Numeroase parteneriate si proiecte dintre cele propuse in aceste zile vor fi definitivate si lansate incepand cu anul 2011.

 

“Cele trei zile de workshop ne-au aratat ca exista un mare potential si deschidere pentru colaborare intre institutiile de invatamant si cercetare din zona Euroatlantica, a Marii Negre si a Marii Caspice in vederea dezvoltarii capitalului uman pentru inovare. Parteneriatele care se vor coagula in urma acestui workshop vor crea oportunitati remarcabile pentru tinerii studenti si profesionisti, imbunatatind mobilitatea si colaborarea acestora in zona,” spune Prof. Dr. Adrian Curaj, coordonatorul proiectelor strategice derulate de Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior si a Cercetarii Stiintifice Universitare din Romania.

 

“Pentru mine e important sa pun in legatura cele trei tari importante in viata mea: Romania, tara in care m-am nascut, Franta, unde am trait dupa ce am plecat din Romania si SUA, tara unde imi desfasor activitatea acum. Este un moment la care am visat de foarte mult timp. Ceea ce este cel mai important pentru o tara este ingeniozitatea oamenilor sai – aceasta trebuie cultivata si valorificata. Prin aceste proiecte ne propunem sa cultivam ingeniozitatea tinerilor din Romania,” a declarat Prof. Dr. Eliot Sorel, Universitatea din Washington, D.C., co-organizator al evenimentului.

 

Informatii suplimentare

 

Proiectul “Calitate si Leadership pentru Invatamantul Superior Romanesc” este unul dintre cele cinci proiecte strategice pentru invatamantul superior derulate de C.N.C.S.I.S., C.N.F.I.S. si U.E.F.I.S.C.S.U si finantate prin Fondul Social European, Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

 

Misiunea U.E.F.I.S.C.S.U. este de a gestiona resursele financiare necesare in vederea sustinerii dezvoltarii invatamantului superior si a cercetarii stiintifice universitare. Pentru aceasta, organizatia urmareste atragerea de noi surse financiare si orientarea activitatilor sale spre un management de calitate al finantarii invatamantului superior si al cercetarii stiintifice.

 

Obiectivul general al proiectului “Calitate si Leadership pentru Invatamantul Superior Romanesc” este sa dezvolte, prin implicarea tuturor partenerilor relevanti, o viziune si o strategie pentru invatamantul superior romanesc (pentru orizontul anului 2025), care sa fundamenteze politicile si actiunile pe termen mediu si lung contribuind la imbunatatirea managementului strategic, financiar, al resurselor umane si al resurselor de invatamant ale universitatilor, la promovarea inovarii, a cooperarii si a parteneriatului intre universitati, mediul de afaceri si centrele de cercetare pentru dezvoltarea societatii cunoasterii din Romania.

email:
presa.proiecte@uefiscsu.ro

Data publicarii:

Arhiva

toate articolele